Samling: KLARNINGSMIDDEL

Klarningsmiddel til øl, cider, vin m.m.

Rock City Brygg har effektive klarinngsmiddler til både øl, vin, cider, hard seltzer og mjød fra flere kjente leverandører. Klarningsmiddeler til øl kan tilsettes under kok, eller før, eventuelt under og etter gjæring for å ta bort uønsket materiale, slik at brygget blir klart og fristende. Klarningsmiddler tilsettes som regel i kombinasjon med cold crash av ølet etter gjæring. Lave temperaturer er effektiv for å få uønskede partikler til å falle i bunn av gjæringstanken. Jo mer effektiv kjøling du har av cold crash, jo klarere øl får du.

Irish Moss og Protafloc

Det vanligste klarningsmiddelet å ha for hånden når det gjelder brygging av øl, er det som tilsettes under det siste kvarteret ved koking av vørter. Populære klarningsmidler er Irish Moss og Protafloc. Begge har naturproduktet karragenan som virkestoff, og bidrar til renere gjæring og motvirker kjøletåke.