Fresh Wort Kit hos Rock City Brygg

FRESH WORT KIT

Til deg som vil brygge hjemmelaget øl (men ikke har tid..)

Om man sliter med å finne tid til å brygge sitt eget øl grunnet tidsnød faller ofte valget på et ekstraktsett.
I et ekstraktsett får man ca 2 kg med konsentrert vørter som blandes ut i 18-10 liter vann. I tillegg må man koke opp sukker eller beer-enhancer som tilsettes for at alkoholnivået skal bli riktig.
Dette er i utgangspunktet raskt og enkelt, men resultatet bærer preg av at vørteren er veldig konsentrert. Fargen blir mørkere enn hva man ser for seg og smaken har et kraftig hint av «konsentrat». Dette er dessverre ikke til å unngå i produksjonen av slike sett, ettersom mesteparten av vannet blir fordampet bort slik at vørteren konsentreres ned til et volum som ikke veier for mye å sende verden rundt.
Skal man få et skikkelig godt øl, må man ta steget videre til allgrain brygging. Dette er det vi virkelig brenner for her i Rock City Brygg, og vi utvikler stadig nye allgrain ølsett som våre kunder har stor glede av. I et allgrain ølsett får man ferdig oppmålte ingredienser og en veiledning, klart til bruk.

Dette er Fresh Wort Kit

I esken følger det med:
  • En solid pose med ferdig brygget vørter klar til bruk
  • Gjær
  • Tørrhumle (gjelder kun enkelte sett)
  • Veiledning
Det eneste du trenger på "bryggedagen" er et desinfisert gjæringskar, 5 liter vann og 5 minutter med tid…
Fordelen med Fresh Wort Kit kontra ekstrakt som nevnt tidligere, er at her får du ca 15 liter produkt og ikke 2 kg konsentrert sirup. Du skal ikke koke noe, tilsette sukker eller vanne ut med store mengder vann. Resultatet blir dermed helt annerledes! 
Du får en lys og fin farge, god smak og aroma, og et så tilnærmet autentisk produkt som man kan få uten å gjøre hele bryggejobben selv. 

  

PRODUKSJON

Vørteren som inngår i settene er produsert på De Tvende i Arendal.

Vørteren brygges med malt, av samme gode kvalitet som man får i et Allgrain kit. Vi har her gjort jobben for deg med mesking, skylling, koking, tilsetting av humle og kjøling.
Det ferdige produktet pakkes pasteurisert i solide bag in box poser. Vørteren vår er tappet varm på posen som først blir vakuumert så nitrogenflushet og fyllt, dette for best mulig holdbarhet (eventuelle bobler i posen er nitrogen, ikke luft). Dette har vi testet grundig over tid, og har funnet ut at holdbarheten er veldig god og produktet blir ufattelig bra!

  

INSTRUKSJON

Her skal vi forklare trinn for trinn hvor latterlig enkelt det er å «brygge» et Fresh Wort Kit:

  1. Hell vørter over i gjæringskaret ditt
  2. Topp opp med rent vann fra springen til 20 liter totalt volum.
  3. Tilsett gjær
  4. Sett på lokk og gjærlås
  5. Følg den medfølgende veiledningen med tanke på anbefalt gjæringstemperatur
Vipps så er du ferdig med dagens bryggeøkt!
OBS: Når man tar posen ut av esken vil man se at det er litt grumsete sedimenter i posen. Dette er naturlige sedimenter fra brygging som fint kan medfølge i gjæringskaret uten å forringe resultatet.

 

  

GJÆRING OG TAPPING

Er du ny i gamet, anbefaler vi gjæringstid på 14 dager.
Har du brygget en del før, så vet du nok at gjæringen er over på litt kortere tid.
Dersom FG måles stabilt over 3 dager, så er ølet klart til å tappes på flaske, fat eller boks.
Tips:
Gjæring under trykk gir også mulighet for å gjære lager/pils på høyere temperaturer!
Har du allerede et corneliusfat og er nysgjerrig på gjæring under trykk?
Da kan vi trygt anbefale et serveringslokk og overtrykkskit.
Dette gjør at du kan gjære under trykk rett på corneliusfatet!

Tilbake til bloggen