Samling: TODDUM GÅRD

Sans for kvalitet

Gjennom fem generasjoner har vi i familien Kvaale dyrket den fruktbare jorda på Toddum Gård i Trøndelag. I dag er det Silje Kvaale som leder arbeidet med å føre våre tradisjoner videre.

Selv om vi er stolte av fortiden vår, skal vi tilpasse oss til tidens ånd. Høsten 2023 bygget vi derfor et topp moderne ysteri, vegg i vegg med melkekuene våre. Her får vår egen, unike råvare nye bruksformål. 

Med oss på laget har vi fått den nederlandske mozzarellaeksperten Antal Janssen. Antal har en helt spesiell lidenskap for kulinariske opplevelser, og har bakgrunn som sjefsyster ved BuH Buffel Delicatessen. Vi er heldige som får dra nytte av Antals erfaring og ekspertise, og overbevist om at det vil styrke oss i årene som kommer.  


Kapasitet til å vokse

I vårt nybygde ysteri har vi lagt til rette for produksjon av ulike ostetyper. Med unik råvare som utgangspunkt skal vi levere den ferskeste osten, av ypperste kvalitet. I starten vil vi fokusere vi på pasta filata produkter.

Med en melkekvote på ca. 500.000 liter har vi dimensjonert ysteriet for å sikre at vi på sikt kan utnytte all vår melk til egen produksjon. Dette gir oss kapasitet til å produsere 65 tonn ost årlig.